Forside          Psykoterapi         Naturterapi         Hypnoterapi          Kropsterapi          Om mig           Kontakt

Kropsterapi

Vores psyke, svarende til humør, tanker og følelser, hænger uløselig sammen med vores krop. Det er blandt andet vores autonome (ikke viljestyrede) nervesystem, der sørger for at regulere de hormoner, som fortæller vores celler, organer og muskler, hvordan de skal arbejde. Gennem kroppens kirtelsystem sker hormonudskillelsen, og du er i sidste ende herre over dette.

Det er langt fra alle fysiologiske processer, der er bevidste for os. Der foregår utallige processer, der er 100% ubevidste. Tanker og følelser skaber altså vores krops system og former vores holdning, muskulær stivhedsgrad og vores organers funktion. Ofte er det gemt materiale i kroppen, der kommer til udtryk som nuværende symptomer – noget kroppen husker fra før, du udviklede et sprog til at formulere det. Således har kroppen sit eget sprog for at gøre dig bevidst om et uforløst område eller et område, der kalder på din opmærksomhed og nærvær.

Din cellulære hukommelse og din DNA kan også huske gamle traumatiske begivenheder eller vævsskader med tilkoblet psykiske chok, selv flere generationer tilbage – de chok eller den frygt, der i DNA’en er nedarvet i dig. Det gode ved kropsterapien er, at du behøver ikke have en specifik erindring eller en færdig konklusion parat verbalt. Vi møder blot krops-området, og lader det, der kommer, komme.

Gennem kropsterapien vil vi gå terapeutisk undersøgende, anerkendende og forløsende ind i hver enkelt opspænding, smerte og kropssansning. Sammen udforsker vi de perspektiver og nuancer, som dine kropssansninger og spændinger er udtryk for. Vi kigger på deres positive intention, og hvordan disse kan kan slippes eller hvorledes, de stadig har en positiv funktion for dig. Det kan være gennem bevægelses-sekvenser, forskellige kropsområders udtryk i form af suk, gab, eller ord eller lydudtryk, som er med-forløsende for området. Det kan være terapeutisk støttende, afgrænsende eller stimulerende greb af forskellige kropsområder.

Vi arbejder ressourceorienteret, dvs. at vi tilfører ressourcer på områder, hvor kroppen kæmper eller er på overarbejde, således at det, der skal slippes eller forløses først sker, når der er tilført nok ressourcer. Hvis der f.eks. er manglende centrering, grounding eller afgrænsning eller underspændte områder, så arbejder vi på at stimulere og støtte disse begreber/områder, før vi går i “release” med symptomet.

Du kan bestille tid til en session eller snak ved at sende besked eller ringe til mig. Begge muligheder finder du på kontaktsiden her

1 times terapi – 700 kr.
(dvs. 1,5 time koster 1.050 kr.)

Uanset terapiform

Facebook
Instagram